O nama

Učenički dom Ante Brune Bušića nalazi se u najstrožem centru grada Zagreba i u blizini velikog broja škola, kulturnih institucija te željezničkog i autobusnog kolodvora. Zgrada dvokatnica u kojoj se nalazi dom izgrađena je 1883. godine. Učenički dom osnovan je 1952. godine. Od 1991. godine dom djeluje pod nazivom Ðački dom ugostiteljskih struka, a od 1996. godine dom postoji pod današnjim imenom.

Učenički dom je mješovit, a učenice i učenici  smješteni su uglavnom u četverokrevetnim sobama. Na svakom katu nalaze se po tri potpuno opremljena sanitarna čvora, a u prizemlju je prostrana učionica s pregradnim zidom, knjižnica, informatička učionica i prostorija za druženje. Prostor za gledanje TV-a nalazi se u sklopu blagovaonice pored koje je i domska kuhinja. Zgrada ima i svoje dvorište.

Učenički dom Ante Brune Bušića je odgojno-obrazovna ustanova namijenjena prvenstveno učenicima, redovnim polaznicima srednjih škola grada Zagreba koji ne žive u mjestu školovanja. Dom osigurava svim učenicima konstantan stručni nadzor i pedagošku pomoc. Život i odgojno-obrazovni rad odvija se u okviru četiri odgojne skupine do 25 učenika, od kojih svaku vodi po jedan odgajatelj. Odgajatelji se brinu o svakom učeniku ponaosob, surađuje s roditeljima i nastavnicima te potiče, usmjerava i osposobljava učenike za život, rad i uspješno završavanje školovanja. Programi individualnog i grupnog rada s učenicima rađeni su prema razvojnim posebnostima učenika, potrebama i zahtjevima socijalizacije.