Šetnja domom

Zbog opsežnih radova koji se izvode u zgradi Učeničkog doma u Gajevoj ulici, a koja je stradala nakon razornog potresa u Zagrebu u ožujku 2020.godine, Učenički dom Ante Brune Bušića najvjerojatnije će barem dio i školske 2021/22. godine, kao i protekle školske godine,usluge smještaja i prehrane pružati na privremenoj adresi u Novom Zagrebu, Avenija Većeslava Holjevca 3 (paviljon br.4 Učeničkog doma Novi Zagreb).

Ovdje naši učenici imaju sve potrebne suvremene uvjete stanovanja. Sve sobe koje koriste su trokrevetne i imaju vlastite sanitarne čvorove koje međusobno dijele po 2 sobe. Na raspolaganju su također  i učionica, ugodan dnevni boravak, blagovaonica, praonica rublja, prostorije za kreativne slobodne aktivnosti i sl.
I na ovoj novoj, privremenoj adresi, prometna povezanost sa užim i širim centrom grada Zagreba je odlična. U neposrednoj blizini doma nalaze se autobusne i tramvajske stanice, a autobusnim linijama ZET-a, vožnja do Importanne pothodnika i Glavnog kolodvora, traje 5-10 min. U neposrednoj blizini je i veliki trgovački centar Avenue Mall s brojnim trgovinama, restaurantima brze hrane i Cinestar kinom, olimpijski bazen Utrine, Dom zdravlja Siget, crkva Svetog Križa, Muzej suvremene umjetnosti, sportsko rekreacijski park i jezero Bundek, Hipodrom, Arena centar, Zagrebački Velesajam i ostale institucije.

Na adresi u Novom Zagrebu sada su u blizini i odlično povezane tramvajskim linijama Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića, Drvodjeljska škola, Industrijska strojarska škola, te privremeno i Prva Ekonomska škola. Sve škole u centru grada Zagreba, također su i dalje pristupačne zbog kratke autobusne vožnje do Glavnog kolodvora. Također su i neke srednje škole iz centra grada, zbog šteta nastalih nakon potresa, privremeno  na adresama u Novom Zagrebu, pa time i u blizini našeg doma. To su primjerice Gimnazija Tituša Brezovačkog i Škola primjenjene umjetnosti i dizajna.