IZBORNI PROGRAMI

Izborni programi su aktivnosti kojima se učenici bave u svoje slobodno vrijeme i koje biraju po vlastitom nahođenju. Radi se obično o sportskim, kulturnim i umjetničkim aktivnostima, koje stručno vode odgajatelji, domski pedagog ili vanjski suradnici. Učenici  svake godine rezultate i dostignuća navedenih akivnosti prezentiraju na Domijadi, smotri i natjecanju učenika učeničkih domova  u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Naknada za obogaćivanje sadržaja slobodnih aktivnosti učenika koju  roditelji /staratelji uplačuju jednokratno ili dvokratno tijekom školske godine, omogućuje kvalitetno i redovito financiranje spomenutih aktivnosti. Za sportske programe to uključuje nabavu opreme, iznajmljivanje sportske dvorane, plaćanje kotizacije za prijavljena natjecanja, kupovinu ulaznica za korištenje olimpijskih bazena, putovanja i smještaj učenika prilikom boravka na državnoj domijadi i slično. U okviru kulturnih aktivnosti iz naknade se financira kupovina ulaznica za zajedničke posjete kazališnim  predstavama, kupovinu ulaznica za zajedničke posjete muzejima i galerijama, sudjelovanje u kvizovima, razgledavanje grada Zagreba uz vodstvo stručnog vodiča itd.  Za Umjetničke aktivnosti učenika spomenuta naknada  potrebna je za kupovinu  materijala i pribora za rad, sudjelovanje vanjskog suradnika kao stručnog voditelja, plaćanje  kotizacije za sudjelovanje na smotrama , izložbama i priredbama.

Ukratko, jednokratnom ili dvokratnom  naknadom koju uplačuju svi roditelji omogučuje se kreativno, poučno  i zdravo korištenje slobodnog vremena  učenika, a visina iznosa naknade utvrđuje se svake školske godine odlukom Domskog odbora.

ODBOJKA ZA DJEVOJKE
VODITELJICA: Ivana Hećimović, prof.ŠAH
VODITELJICA: Tatjana Vodanović, prof. STOLNI TENIS
VODITELJICA: Ivana Hećimović, prof.NOGOMET (za mladiće)
VODITELJ: Petar Hećimović, prof.LIKOVNA SKUPINA
VODITELJICA: Martina Matić, prof. 

Učenici  u našem domu imaju svoj likovni kabinet, koji je stalno na raspolaganju našim učenicima - kreativcima, bilo da se žele opustiti od napornog dana ili kroz tematske radionice koje često organiziramo. U kabinetu se okupljaju učenici koji žele crtati, slikati, izrađivati ukrase i nakit ili se zabavljati modeliranjem gline.

Uz stručno vodstvo vanjske suradnice često održavamo radionice keramike i možemo se pohvaliti da smo veoma uspješni u tome. Na Domijadama (regionalnim i državnim natjecanjima učenika učeničkih domova) osvajamo zapažene rezultate.

Na taj način u našem domu usmjeravamo naše učenike na kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a ujedno njegujemo i njihovu kreativnost. 


GLAZBENA SKUPINA
VODITELJICA: Mirjana Mudrovčić, prof.NOVINARSKA SKUPINA
VODITELJICA: Martina Matić, prof.
Imate li pitanja? Slobodno nas kontaktirajte