Harvard Book Award

Harvard Book Award

Harvard Book Award je nagrada koja se dodjeljuje diljem svijeta izvrsnim učenicima 3. razreda srednje škole, a ove ju je godine dobio jedan od naših učenika Tian Vlašić!

Nagradu u Hrvatskoj dodjeljuje Harvard Club of Croatia, jedan od klubova alumnija Sveučilišta Harvard. 

Važno je naglasiti kako dobitnik nagrade mora biti izvanredan učenik koji u velikoj mjeri doprinosi svojoj školi ili zajednici. Naš Tian, učenik je IX. gimnazije u kojoj se istaknuo kao odličan matematičar, astronom i logičar. Tijekom svog dosadašnjeg srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na županijskim natjecanjima iz informatike i kemije te na državnim iz matematike i logike. Iza Tiana je već ozbiljan istraživački rad za koji je dobio pohvale stručnjaka te nekoliko ostvarenih suradnji s matematičkim odsjekom zagrebačkog PMF-a. 

Osim toga, Tian je član i školske astronomske grupe koja je u projektu "Imenuj egzosvijet 2022" u suradnji s Međunarodnom astronomskom unijom (IAU) imenovala zvijezdu WASP-63 Kosjenka, a egzoplanet WASP-63 B Regoč. 

Uza sve to, Tian izvrsno svira  glasovir što potvrđuje nekoliko priznanja iz toga područja među kojima je srebrna nagrada osvojena na natjecanju mladih glazbenika. 

Tian vrlo rado sudjeluje u domskim aktivnostima te često pomaže drugim učenicima u pripremanju za ispit iz matematike. Ovim putem mu čestitamo od srca i želimo mu obilje sreće i uspjeha u daljnjem radu!GALERIJA FOTOGRAFIJA

Imate li pitanja? Slobodno nas kontaktirajte