IZGUBLJENI NA MORU: BISTE LI PREŽIVJELI BRODOLOM

IZGUBLJENI NA MORU: BISTE LI PREŽIVJELI BRODOLOM

Ususret moru i ljetnim praznicima, u srijedu 19. lipnja, učenici su sudjelovali u aktivnosti pod nazivom "Izgubljeni ma moru: biste li preživjeli brodolom?".

Učenici su sudjelovali u priči u kojoj su s prijateljima unajmili jahtu i odlučili ploviti atlantskim oceanom kako bi se opustili i proslavili kraj nastavne godine. Nažalost, tijekom plovidbe bukne veliki požar u brodskoj kuhinji i jahta tone. Uspjeli su spasiti čak 15 neoštećenih predmeta i ukrcati se u čamac za spašavanje. 

Učenici su, prvo svatko za sebe, a zatim i u paru, pomišljali o tome kako bi mogli upotrijebiti koji predmet i koji predmeti su više, a koji manje korisni. Kroz suradnju i razmjenu ideja u parovima, većina učenika je postigla bolji rezultat nego samostalno, a dobar je dio čak uspio dočekati spasilačku službu i biti spašen!

Lijepo smo se zabavili, naučili da su timski rad i suradnja zaista važni, ali i da nam vještine preživljavanja u ovakvim situacijama možda i nisu najjača strana te da, ukoliko se odlučujemo na neko rizično putovanje, utoliko trebamo dobro promisliti. GALERIJA FOTOGRAFIJA

Imate li pitanja? Slobodno nas kontaktirajte